Cacaopoeder is een poeder wat oorspronkelijk is van de cacaoboon, net als cacao nibs. Bij het maken van poeder wordt de cacaomassa met een hoge druk uit de boon geperst zodat er poeder en boter ontstaat. Het poeder wat vrij komt kan gebruikt worden om chocolade te maken, maar heeft van zichzelf ook een aantal gezonde eigenschappen waardoor het een echte superfood is. Lees hier wat de voordelen van cacao poeder zijn.

Cacaopoeder voordelen

  • Bevat een hoog aantal vitamines
  • Omega 3 vet zuren
  • Veel mineralen zoals zink, magnesium, ijzer
  • Nummer een leverancier van magnesium

Voedingswaarde per 100 gram:
kcal: 379
Vet 21.7 gram
Koolhydraten 10.5 gram
Voedingsvezels 34 gram
Eiwit 18.5 gram

Gebruik en dosering

Er wordt aangeraden om een theelepel cacao poeder per dag te nemen en dit toe te voegen aan de dagelijkse voeding. Je kunt het eenvoudig door je groene smoothie, je kwark, je yoghurt of over je maaltijd heen strooien. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het gewoon tot je te nemen door het door te slikken met een beetje water. De voordelen die het met zich mee brengt veranderen hier niet door.